12. Aprila 2023.

Met Dejmon otkrio koji svoj film smatra užasnim: “Ćerka mi se ruga zbog njega”

Glumac je gostovao u WTF Podcastu, a u jednom trenutku otvorila se tema njegovog najgoreg filma. Dejmon najgorim svojim filmom smatra “The Great Wall” iz 2016. godine, film o evropskim plaćenicima koji traže oružje u Kini 11. veka, a na kraju pomažu u borbi protiv talasa invazije vanzemaljaca.

Dejmon je rekao da je želeo da radi na filmu jer je obožavalac reditelja Zanga Jimoua, ali je vrlo brzo shvatio da to neće biti dobro iskustvo nakon što je na snimanju označio nešto čime nije bio zadovoljan. Glumcu je preko prevodioca rečeno da se “reditelj slaže s njim, ali da je ovo holivudski film”, a Dejmon je shvatio da snima film kakav su hteli da vide vlasnici holivudskih studija.

“Nema ničeg sjajnog u tom filmu”

“Jimou je svesno snimao ono što je smatrao holivudskim filmom i što su ga njegovi holivudski partneri uverili da žele. Upravo se tako događaju katastrofe. Rekao sam: ‘Molim te, reci mu da sam došao ovamo da glumim u jednom od njegovih filmova'”, rekao je Damon dodajući da The Great Wall “ne funkcioniše kao film”.

Reditelj koji pravi kompromise oko svoje vizije zbog snimanja “holivudskog” filma najčešće nije dobar znak za ljude koji rade na filmu, a Dejmonovi strahovi pokazali su se opravdanima. Glumac je mislio da se prijavljuje za film poput “Lawrence of Arabia” ili “Dances With Wolves” o “autsajderu koji dolazi u novu kulturu”, ali to zapravo nije bilo tako.

Međutim, Dejmonov najoštriji kritičar “The Great Walla” bila je jedna od njegovih ćerki koja je odbila da nazove film punim imenom, već ga zove samo “The Wall”, izostavljajući srednju reč u naslovu jer “nema ničeg sjajnog u tom filmu”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare