31. Marta 2023.

Mercedes neće imati veće nadogradnje na bolidima do Imole

Posle razočaravajućih rezultata u prve dve trke u šampionatu, Mercedes je priznao da sada sledi alternativnu filozofiju dizajna u odnosu na onu na kojoj su istrajali posle loše prošle sezone.

Volf je početkom marta rekao za Skaj da očekuje da će W14 izgledati drugačije do sredine sezone, a sada je rekao da ne očekuje velike promene za trke u Azerbejdžanu 30. aprila ili Majamiju 7. maja, urpkos četvoronedeljnoj pauzi koja sledi posle trke u Australiji za vikend.

Trka za Veliku nagradu Emilije Romanje u Imoli na programu je 21. maja.

Pravimo dobre korake, dobar je razvoj događaja, ali morate da ih pokrenete, potvrdite, proizvedete. Tako da mislim da ih nećemo predstaviti pre Imole. Želimo to da uradimo kako treba. Ne treba očekivati čudo. Naredne tri trke, uključujući Australiju, nećemo dodavati nikakve performanse, radi se o najboljim rešenjima za podešavanja, gume, da bude u pravom trenutku“, rekao je Volf za Skaj.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je peto mesto u prve dve trke u sezoni, u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, dok je njegov timski kolega zauzeo sedmo, odnosno četvrto mesto.

“Posle trke u Bahreinu imali smo trenutak kada je postalo mnogo jasnije. Pokušavali smo da uradimo nešto što zaista nismo mogli da otključamo i sada je prošlost jasna. Neće biti lako, biće potrebno vreme, ali znamo kuda idemo”, rekao je Volf.

Treća trka u šampionatu za Veliku nagradu Australije na programu je u nedelju od 7 časova u Melburnu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare