18. Maja 2023.

Meloun o “uspješnoj odbrani” Lejkersa na Jokiću: Kao da oni vode, a ne mi

Denver je poveo u seriji finala Zapada, a Meloun nije zabrinut zbog činjenice da je taktika Lejkersa na Jokiću dala rezultata u poslednjoj četvrtini prvog meča.

U tom periodu Srbin je ubacio tek tri poena uz šut iz igre 0-2, imao i dva skoka i dve asistencije.

“Pokušavao sam da budem uz njega. To je bio deo našeg plana igre, pričali smo o tome pre utakmice. Treneri su mi rekli da ću i ja da čuvam Jokića. Mislim da je to bio dobar plan, da smo u drugom poluvremenu uradili dobar posao na njemu. Moramo da pogledamo snimak ponovo sutra i vratimo se na sledeću utakmicu”, rekao je Hačimura o čuvanju Jokića.

Dakle, ne može se pobeći od činjenice da je u tom periodu bio limitiran.

Međutim, trener Denvera Majk Meloun baš to i želi da u taboru Lejkersa veruju kako su pronašli ključ za odbranu protiv Jokića.

Mnogo se priča o odbrani Ruija Hačimure na Jokiću. Kao da to nismo ranije videli“, rekao je Meloun.

Lebron, Dejvis i družina hrabre se pristupom koji im je doneo koristi u prvoj utakmici, uprkos porazu vide gde su im šanse u narednom meču – ponovo isti način odbrane na Jokiću.

Odbrambena strategija na najboljem igraču Nagetsa definitivno će im biti ideja vodilja za naredne duele ali u taboru Nagetsa gledaju sve iz totalno drugačije perspektive – oni su ti koji vode u seriji.

Postoji priča koju baziraju na tome (na uspešnoj odbrani na Jokiću) iako su izgubili. Izašli su sa parketa posle prvog meča sa uverenjem da su postigli nešto. Kladim se u sve pare koje imam da bi Darvin Hem više voleo da vodi 1-0 nego da ima 0-1“, kaže Meloun.

Dakle, da možemo da gledamo snimak utakmice posle pobede i pokažemo sve stvari koje smo loše uradili je sjajna situacija za nas“, dodaje trener Nagetsa.

Poruka Denvera i Melouna pre druge utakmice je da će biti spremni za defanzivnu taktiku koju Lejkersi planiraju da ponove za Jokića.

Već su se suočili da time protiv Minesote u prvoj rundi, Gober je pokušao da limitira Nikolu, isto tako i prethodne sezone protiv Golden Stejta, kao i u mečevima sa Filadelfijom kada je Taker igrao “flastera” na Jokiću.

Kao tim, videli smo sve što se ima videti od ekipa koje pokušavaju da zaustave Jokića“, kazao je Majkl Porter Džunior.

Mogu reći da nas je malo iznenadilo u drugom poluvremenu (protiv Lejkersa)”, ali gledajući snimak, mislim da to neće biti problem po nas. Sledeća stvar koju znamo je kako da se suprotstavimo tome, da kada je Dejvis uključen da brani reket, nama spolja se otvara više prostora i to moramod a koristimo“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare