Medvedev: Zapad nema hrabrosti da prizna neuspeh sankcija - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Medvedev: Zapad nema hrabrosti da prizna neuspeh sankcija

Zamenik predsjednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev rekao je da Zapadu nedostaje hrabrosti da prizna da su njihove “paklene” sankcije Rusiji propale.

“Neprijateljske zemlje nemaju hrabrosti da priznaju da su im ‘paklene’ sankcije nesrećno propale. Ne funkcionišu. Ogromna većina industrijskih proizvoda i robe široke potrošnje zamenjena je domaćim, ruskim, a ono što nemamo azijskim brendovima”, napisao je Medvedev na Telegram kanalu.

On je dodao da funkcioniše i paralelni uvoz, od kojeg dobijamo iste zapadne brendove, a njihovi vlasnici ne dobijaju ništa.

“Sve je kao i uvek: Amerikanci zarađuju na poniženoj Evropi. Slomljena Evropa trpi i gubi novac. Istovremeno, čak i MMF predviđa ekonomski rast u Rusiji ove godine”, naglasio je.

Ostaje samo da se usvoje, kako je naveo bivši ruski predsednik, pravila o korišćenju njihove intelektualne svojine, bez ikakvih dozvola.

“Ovo će, između ostalog, biti naše uzvratne sankcije na njihova imovinska prava. Za sve, od filmova do industrijskog softvera. Hvala onima koji su razvili razne programe za nelicencirano korišćenje svojih skupih intelektualnih proizvoda. Ukratko, za piraterije u režimu ličnih sankcija”, poručio je.

“Rat ko rat”, zaključio je Medvedev.

Međunarodni monetarni fond je ranije poboljšao prognozu za rusku ekonomiju za naredne dve godine, dok su istovremeno za SAD smanjena očekivanja za 2024. godinu.

Danas objavljeno

Izvučen kroz granje: Objavljen potresan snimak spasavanja bebe iz Morače VIDEO

Vanja A

Uklonjena ograda: Završena pješačka platforma kod Gradske uprave

Vanja A

Izvještaj Stejt Departmenta o BiH: Problemi s nezavisnošću pravosuđa, korupcija u vlasti

Vanja A

Ostavite komentar