31. Marta 2023.

Medvedev upozorava!

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da ukoliko zemlje EU pošalju takozvane „mirovnjake“ u Ukrajinu bez saglasnosti Rusije, oni će se smatrati neprijateljskim i predstavljaće legitimnu metu za Oružane snage Rusije.

„Natovci ne samo da su drske ništarije koje su odlepile od svoje pohlepe i bezobrazluka, već i sve ostale smatraju za totalne budale. I cinično se osmehujući nude svoje ‘mirovne’ usluge. Njihove prave namere su jasne – da na liniji razdvajanja uspostave mir koji im odgovara s pozicije sile. Hoće da uvedu svoje ‘mirovne’ snage u Ukrajinu sa automatima i na tenkovima, u nekakvim plavim šlemovima sa žutim zvezdama. Kako se to završava pokazuje istorijat operacija koje su sprovele SAD i njihovi saveznici u raznim regionima sveta. Tragedije Koreje, Vijetnama, Jugoslavije, Iraka, Avganistana, mnogih afričkih zemalja…“, napisao je Medvedev.Po njegovim rečima, takozvane „mirovne snage NATO-a“ jednostavno nameravaju da stupe u sukob na strani Ukrajine i „tako pokrenu treći svetski rat kojeg se na rečima toliko plaše“.„Očigledno je da su takvi ‘mirovnjaci’ naši direktni neprijatelji. Vuci u jagnjećoj koži. Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu raspoređeni na prvoj liniji sa oružjem u rukama bez saglasnosti Rusije i ako nam budu predstavljali direktnu pretnju“, napisao je Medvedev na Telegramu.Po njegovom mišljenju, ti „mirovnjaci“ treba da budu nemilosrdno uništeni, pošto je reč o „vojnicima neprijatelja“.

„Oni su borci, a ne ‘mirotvorci’. I oni će ginuti u borbenim dejstvima. Da li je Evropa spremna za dugi niz kovčega svojih ‘mirovnjaka’?“, upitao je na kraju Medvedev.Ranije je premijer Mađarske Viktor Orban izjavio da će zemlje Evropske unije uskoro pokrenuti temu koju su ranije izbegavali – temu o slanju „snaga mirovnog karaktera“ u Ukrajinu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je poručio da je razmatranje mogućnosti raspoređivanja mirotvoraca u Ukrajini potencijalno veoma opasna tema.

Sputnjik.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare