18. Augusta 2023.

Medvedev: Sarkozi do danas nije izgubio zdrav razum, izjave su mu smjele i precizne

Bivši predsednik Francuske je ocenio da Ukrajina mora da ostane neutralna i bude most između Evrope i Rusije, te da Brisel povodom pitanja ulaska Ukrajine u EU daje Kijevu “lažna obećanja koja neće biti ispunjena”

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev nazvao je smelim i tačnim izjave bivšeg predsednika Francuske Nikole Sarkozija da je ideja o ukrajinskom osvajanju Krima iluzija, kao i tvrdnju da Brisel daje lažna obećanja o ulasku Ukrajine u EU.

Sarkozi je u intervjuu za francuski “Figaro” rekao da je Krim istorijski ruska teritorija, da njegovi stanovnici sebe smatraju Rusima, te da je priča o vraćanju Krima Ukrajini iluzija.

Sarkozi: Rusi su nam potrebni, kao i mi njima

Sarkozi: Rusi su nam potrebni, kao i mi njima

Napomenuo da je da Ukrajina mora da ostane neutralna i bude most između Evrope i Rusije, te da Brisel povodom pitanja ulaska Ukrajine u EU daje Kijevu “lažna obećanja koja neće biti ispunjena”.

“Kao što sam više puta rekao, evropski političari starije generacije bili su mnogo veći od sadašnjih. Uzmimo, na primer, Nikolu Sarkozija, koji je pomogao u rešavanju sukoba sa Gruzijom 2008. godine i do danas nije izgubio zdrav razum”, napisao je Medvedev na Telegramu.

Kako je dodao, Sarkozijeve izjave da je Krim istorijski deo Rusije i da Ukrajini nije mesto u EU su, za razliku od “planiranja nesposobnih invazija na Afriku ili snabdevanja nacista u Kijevu raketama”, smele i precizne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare