Medvedev: Sada je ozbiljno… - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Medvedev: Sada je ozbiljno…

Isporuke stranog oružja Ukrajini približavaju nuklearnu apokalipsu, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Svaki dan tokom koga se strano oružje isporučuje Kijevu u konačnom zbiru čini sve bližom upravo ovu nuklearnu apokalipsu“, ocenio je Medvedev u intervjuu vodec´im ruskim medijima, uključujuc´i Sputnjik, čiji je deo objavio na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, pretnja od nuklearnog sukoba u svetu nije prošla, vec´ je porasla.
„Sada je ozbiljno. Da li je prošla pretnja od nuklearnog sukoba? Ne, nije prošla, samo je porasla“, rekao je zvaničnik.
On je, govorec´i o specijalnoj operaciji u Ukrajini, takođe istakao da Zapad nije verovao da c´e se Rusija odlučiti na uzvratne mere, ali se preračunao i sada su posledice mnogo teže, nego što su mogle biti da su sa Moskvom potpisali dokument o bezbednosnim garancijama.
Zamenica britanskog ministra odbrane Anabel Goldi izjavila je ranije da c´e London pored slanja eskadrile borbenih tenkova „čelendžer 2“ u Ukrajinu, takođe poslati municiju, uključujuc´i oklopne granate koje sadrže osiromašeni uranijum.
Nakon toga je predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio da c´e Moskva biti prinuđena da reaguje ako kolektivni Zapad počne da koristi oružje sa nuklearnom komponentom.
Američke trupe koristile su municiju sa osiromašenim uranijumom tokom operacije „Pustinjska oluja“, bombardovanja Jugoslavije i invazije na Irak 2003. godine. Kao što su primetili stručnjaci, korišc´enje ove municije može dovesti do onkoloških bolesti.

Danas objavljeno

Pretukao šestomjesečnu bebu i suprugu

Vanja A

Iran: Trebaju nam ruski Suhoji

Vanja A

Orban: Molio sam se da u Turskoj ne pobijedi onaj soroševac, to je važno i za Srbiju

Vanja A

Ostavite komentar