14. Juna 2023.

Medvedev: Rusija može da uništi

Ovo je objavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na Telegramu.

“Ako polazimo od dokazanog saučesništva zapadnih zemalja u potkopavanju Severnih tokova, onda nam ne preostaju nikakva, čak ni moralna, ograničenja da se uzdržimo od uništavanja kablovskih komunikacija naših neprijatelja, položenih duž dna okeana”, napisao je Medvedev.

Podsećamo, u oktobru prošle godine, grčka evroposlanica Eva Kaili obratila se šefu diplomatije EU Žozepu Borelju povodom bezbednosti kritične podvodne infrastrukture nakon bombardovanja Severnog toka.

Ona je upitala koje mere se preduzimaju za zaštitu komunikacionih kablova koji prolaze ispod Atlantskog okeana.

Ona je napomenula da kablovi obezbeđuju prenos ogromnih količina internet podataka između dva kontinenta i sprovođenje globalnih finansijskih transakcija od oko 10 triliona dolara dnevno.

Sanitarna zona u Ukrajini

Eventualna buduća sanitarna zona u Ukrajini, da bi bila prava zaštita za Rusiju, trebalo bi da prođe duž granica Lavova, izjavio dodo je Medvedev na Telegramu.

Naime, prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da će Ruska Federacija, u slučaju ako se nastavi granatiranje njenih regiona, razmotriti stvaranje “sanitarne zone” na teritoriji Ukrajine.

“Predsednik Rusije je juče govorio o potrebi stvaranja demilitarizovane (sanitarne) zone za bezbednost naše zemlje. S obzirom na neprijateljske odluke da se kijevski režim snabdeva sve više i više dalekometnim oružjem, takva linija bi trebalo da prođe duž granica Lavova (poljskog Lemberga) kako bi imala pravu odbrambenu ulogu”, napisao je Medvedev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, “onda će to biti nove sigurne granice onoga što se nekada zvalo ‘zemlja 404'”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare