22. Septembra 2023.

Medvedev: Omiljeni protivnici Rusije su se posvađali oko korice bajatog hleba

Očigledno da čak ni najbliži saveznici Ukrajinu odavno ne vide kao ravnopravnog partnera, a ne smatraju je vrednom ni centa, poručio je bivši ruski predsednik.

Saveznici Ukrajine, čak ni njeni najbliži, odavno je ne smatraju ravnopravnim partnerom, zapravo, nije im vredna ni centa, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući zabranu Poljske da se ukrajinsko žito isporučuje na njenu teritoriju.

“Naši najomiljeniji protivnici su se posvađali. Doslovce, za koru bajatog hleba. Poljska je proširila zabranu isporuke ukrajinskog žita na svoju teritoriju. Čak ni Evropska komisija nije slušala, dok su primer Poljaka odmah prihvatile i ostale članice EU – Slovaci i Mađari”, napisao je Medvedev na Telegramu.

Kako je dodao, Kijev je odmah bacio Poljsku u histeriju i požalio se Svetskoj trgovinskoj organizaciji, optužujući svoje susede da pomažu Rusima, ali za takve rusofobe kao što su Poljaci teško je naći uvredljiv prekor. 

Medvedev je citirao poljskog premijera Andžeja Dudu, koji je, odgovarajući na žalbe iz Kijeva, rekao da će zbog lošeg ponašanja zabraniti uvoz ne samo žitarica, već i ukrajinskog voća i povrća, a i da će takođe prestati da isporučuju moderno oružje.

“To jest, oni će zapravo čekati dok se Ukrajinci ne pojedu ili unište. I tada svetinja neće biti prazna, Poljska zna šta će sa stranim zemljama. Sa takvim saveznicima nema potrebe za neprijateljima. Šteta je samo stanovnika tih zemalja. Milioni građana će jednostavno početi da nestaju. Jedna nada je da će ljudi biti pametniji od ‘tih’ i jednostavno će ih ukloniti, kao što je to bio slučaj vekovima”, zaključio je Medvedev.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare