23. Maja 2023.

Medvedev: NATO isporučuje Kijevu avione i biće kao sve u redu – neće ništa biti u redu!

On je dao ekskluzivni intervju TV RT na više tema: o sukobu u Ukrajini, gasovodu „Severni tok“ i druge.Dmitrije Anatoljeviču, dugi niz godina vi ste kao predsednik i premijer Rusije pokušavali da se dogovorite sa svojim zapadnim kolegama. Danas, kada se vratite unazad, može li se za to vreme reći da protraćeno, a napori uzaludni?

─ Apsolutno ste u pravu, to je protraćeno vreme. Napori uzaludni. Oni nisu bili spremni na dijalog, tako da, ako mogu da se izrazim rečima poznatog književnog heroja, jadni, ništavni ljudi.Možete li da objasnite, zbog čega tako mislite?

─ Šta tu ima da se objašnjava? Oni ne žele mir, žele rat. Oni ne žele saradnju, već konfrontaciju. Oni na svakakve načine pokušavaju da povrede našu zemlju. Eto zbog toga takva karakteristika. Kako kaže Panikovski („Zlatno tele“), ako se dobro sećam.To jest, nema nade.─ Za sada nema, nema s kim da se razgovara.Šta mislite koliko je danas realna opasnost od nuklearne apokalipse? I da li smatrate da se NATO ozbiljno odnosi prema takvom scenariju razvoja događaja?

─ Počeću od drugog dela vašeg pitanja. NATO se neozbiljno odnosi prema takvom scenariju. U suprotnom, NATO ne bi isporučivao toliko opasnog oružja ukrajinskom režimu. Znači, očigledno, oni smatraju da je nuklearni sukob ili nuklearna apokalipsa nemoguć, jer ne bi trebalo da bude moguć. Oni greše. I u nekom trenutku stvari mogu da krenu nepredvidivim putem, a odgovornost će u potpunosti biti na Severnoatlantskoj alijansi.Tačka posle koje nema povratka je pređena?

─ Niko ne zna koja je to tačka. I u tome je glavna opasnost. Jer čim oni nešto isporuče, kažu: i ovo, još ovo isporučite. Tu su rakete velikog dometa ili, sada, avioni. I biće kao sve u redu. Ništa neće biti u redu. I sa tim ćemo se izboriti. Samo što će koristiti sve ozbiljnije i ozbiljnije oružje. To je sav razvoj događaja.Šta mislite da je konačni cilj SAD, kada je reč o sukobu u Ukrajini?

─ Uništenje Ruske Federacije. U najmanju ruku ograničenje, obuzdavanje Ruske Federacije. Istim ovim se bave i kada je u pitanju Kina. Ali krajnji cilj je uništenje Rusije kao zemlje.Da li će uspeti?

─ Ne. Nećemo dozvoliti.Mislite li da SAD treba da nadoknade Rusiji štetu za dizanje „Severnog toka“ u vazduh?─ I ne samo za ovu štetu. Neka vrate sredstva ili bar izdvoje sredstva za obnovu Artjomovska, Marijupolja i niza drugih mesta koja su uništena uz njihovu pomoć i podršku. Sa njihovim novcem.A „Severni tok“?

─ Isto neka kompenzuju. Iako se tu još može govoriti o dokazima. Ovaj proces još nije završen i ta stranica nije zatvorena. U svakom slučaju, oni to odbijaju. Iako njihovi argumenti izgledaju prilično neozbiljno.Dmitrije Anatoljeviču, vi otvoreno pozdravljate upotrebu zapadnog piratskog sadržaja u Ruskoj Federaciji. Da li smatrate da je danas potrebno nekako uskladiti rusko zakonodavstvo?

─ Mislite da se ukine rusko zakonodavstvo koje se zasniva na Bernskoj i Ženevskoj konvenciji o intelektualnoj svojini i nizu drugih pitanja. Znate, neću da govorim o izmenama zakona, ipak sam po struci i po zanimanju pravnik. Ali činjenica da pozdravljam upotrebu piratskih sadržaja, u uslovima gde smo okruženi sa svih strana, apsolutno je tačna. Što više različitih sadržaja, to bolje. I po mogućnosti besplatno.Hvala najlepše, Dmitrije Anatoljeviču.

─ Nema na čemu.

Sputnjik.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare