4. Oktobra 2023.

Medvedev: EU i dalje vjeruje da će banderovska država postojati do 2030.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF prokomentarisao je izjavu šefa Evropskog saveta Šarla Mišela da će Ukrajina ući u EU do 2030. godine

Političari Evropske unije, koji govore o nameri da prime Ukrajinu u EU do 2030. godine, i dalje veruju da će “sadašnja banderovska država” opstati do tada, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

“Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je da postoji mogućnost da Ukrajina uđe u EU do 2030. godine. To znači da u EU veruju da će sadašnja banderovska država izdržati do tada”, napisao je Medvedev na Telegramu.

Naime, ranije je Šarl Mišel rekao za “Špigl” da bi Ukrajina, ukoliko ispuni sve potrebne uslove, mogla da uđe u EU 2030. godine.

“Ukrajina i druge zemlje kandidati moraju sprovesti reforme, boriti se protiv korupcije i ispuniti zakonske uslove. Nama u EU treba da bude jasno šta želimo da postignemo zajedno, koji su nam prioriteti i na šta želimo da potrošimo novac. I moramo da ubrzamo naše procese donošenja odluka”, rekao je Mišel u intervjuu za nemački ”Špigl”.

Predsednik Evropskog saveta je naveo da to “neće biti lak zadatak”, ali je pozvao da se ne gubi vreme, podsetivši da “zemlje Zapadnog Balkana čekaju da uđu u EU već 20 godina”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare