25. Marta 2023.

Medvedev: Država je jača nego prije

On priznaje da pojedine institucije nisu bile u najboljem stanju pre prošlogodišnjih februarskih dešavanja, kao što je bio slučaj sa pojedinim vojnim komesarijatima, ali dodaje da su problemi bili rešavani u hodu i to uspešno, zbog čega Rusija sada može da brani svoje interese.

Specijalna vojna operacija je, kako je objasnio, na neki način i pomogla Rusiji da postane jača, jer je bacila svetlo na one segmente koji nisu bili u najboljem stanju.

“Poslednjih godina država je postala znatno jača nego pre. Baš zbog toga, nismo se raspali, i ne samo to. Razvijamo se, a sada smo u stanju i da branimo svoje interese”, poručio je Medvedev.

Vojska Ruske Federacije je, prema njegovim rečima, trenutno u dobrom stanju i zadovoljava sve kriterijume, ali je potrebno povećati broj vojnika na minimum 1,5 miliona.

On navodi da su vojsci potrebni kako oni koji su bili regrutovani običnom procedurom, tako i oni koji su sami odlučili da sklope ugovor sa vojskom i upute se na front.

“Smatram da dobroj zaštiti otadžbine trenutno doprinosi kombinovana vojska, odnosno, vojska koja se sastoji od onih koji su regrutovani i onih koji su potpisali ugovor”.

Medvedev se takođe osvrnuo na one građane koji su odlučili da napuste teritoriju Ruske Federacije nakon 24. februara prošle godine, rekavši da svako, makar sa zakonske tačke gledišta, ima pravo da bira gde će da živi i kada će da napusti zemlju. Ipak, kako je rekao, takvi postupci mogu dobiti ocenu sa moralnog aspekta.

“Napustiti svoju zemlju u teškom trenutku je jedan amoralan čin”, objasnio je Medvedev.

U tom kontekstu, prokomentarisao je i postojeći Zakon o stranim agentima.

Ukoliko neko živi u inostranstvu, a pritom javno diskredituje Oružane snage Rusije, dok u isto vreme prima prihode iz Rusije, takvim licima bi trebalo zabraniti da dobijaju novac iz zemlje o kojoj loše govore, dodao je on.

“Onima koji se proglase stranim agentima ne bi trebalo da se dozvoli da imaju bilo kakav izvor finansiranja iz Rusije”.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare