20. Februara 2023.

Medvedev: Bajden dobio ruske bezbjednosne garancije

Zamenik šefa Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev rekao je da je američki predsednik Džozef Bajden, pošto je prethodno dobio garancije bezbednosti, konačno otišao u Kijev. 

“Američki predsednik Bajden je, nakon što je dobio garancije bezbednosti, konačno otišao u Kijev. Obećao je mnogo oružja i do groba se zakleo na vernost neonacističkom režimu. Ovde je važno napomenuti da Zapad zaista redovno isporučuje Kijevu oružje i novac. U ogromnim količinama, omogućavajući vojno-industrijskom kompleksu zemalja NATO-a da zarađuje i krade oružje za prodaju teroristima širom sveta”, napisao je Medvedev na Telegramu.

Kako je Medvedev naveo, što se tiče stanovništva u Ukrajini je, u 2001. godini prema popisu, bilo oko 48,5 miliona ljudi, uzimajući u obzir one koji su tada radili u inostranstvu.

“Zatim su 2014. otpali Krim i Donbas. Tada je počela Specijalna vojna operacija i aktivna emigracija. I u Evropi i u Rusiji. Prema različitim ekspertima, otišlo je od 15 do 20 miliona ljudi”, dodao je on.

On je napomenuo da u Ukrajini sada živi od 20 do 25 miliona ljudi, sa tendencijom da se smanji.

“Tenkovi i granate su svakako važni, ali ljudi su važniji. I oni nisu potčinjeni ni starcu preko okeana, ni bandi narkomana iz Kijeva. Njihov masovni odlazak je odgovor na pitanje ko je odgovoran za njihovu budućnost”, zaključio je Medvedev.

RT.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare