20. Septembra 2023.

Mediji: Stižu Šolc i visoki američki zvaničnik

Nemački kancelar Olaf Šolc, ali i visoko rangirani zvaničnik iz američke administracije trebalo bi do kraja godine da posete Srbiju, saznaju “Novosti”.

Prema procenama izvora tog lista iz diplomatskih krugova, ovi dolasci mogli bi da se reflektuju na dalje razrešenje pitanja Kosovu i Metohiji, ali i da budu prilika za jačanje ekonomski veza i promociju novih projekata.

Prvi korak ka tim posetama, kako se navodi, napraio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Njujorku i to na prijemu koji je organizovao Šolc povodom 50. godišnjice članstva Nemačke u Ujedinjenim nacijama.

Posle razgovora šef države je istakao da su razmenili mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ulozi i značaju UN u današnjem svetu, ali i doprinosu koji zemlje članice mogu da daju u rešavanju globalnih izazova. On je poručio da će u UN nacijama snažno štititi pozicije Srbije.

Vučić je tako započeo svoj višednevni boravak s one strane Atlantika gde predvodi našu delegaciju na redovnom 78. zasedanju Generalne skupštine UN.

To će biti prilika da se u bilateralnim razgovorima sa državnicima, ali i susretima na marginama ukaže na pozicije Srbije kada je reč o KiM, a koje su čvrsto oslonjene na poštovanje međunarodnog prava i principa teritorijalnog integriteta država članica svetske kuće, ističu dalje Novosti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare