12. Februara 2024.

Mediji: Kurti hitno otputovao

Kosovski premijer Aljbin Kurti hitno je otputovao u jednodnevnu posetu Velikoj Britaniji, na dan kada su Srbi najavili masovni protest, pišu mediji.

Podsetimo, u 12 časova trebalo bi da počne veliki protest Srba u Kosovskoj Mitrovici, koji su se organizovali zbog odluka Prištine, a posebno zbog odluke o ukidanju dinara na teritoriji Kosova i Metohije.

Kako prenose izvori “Novosti” iz diplomatskih izvora, očekuje se da se Kurti sastane sa svojim ostrvskim savetnicima koji ga godinama iz senke podržavaju u potezima čiji je krajnji cilj etničko čišćenja Srba sa prostora KiM i zaokruživanje suverentita takozvanog Kosova na celoj teritoriji naše južne pokrajine.

“Nije tajna da Kurti u Britaniji ima dobro razvijenu mrežu saradnika i mentora, inače osvedočenih albanskih lobista, koji godinama predano rade na projektu kosovske nezavisnosti. Među njima su i profesor Mark Veler, ekspert za Balkan, koji je bio i pravni savetnik Britanske vlade na konferenciji u Rambujeu 1999, pa i tad otvoreno na strani Prištine, te Elizabet Goving, koja je decenijama infiltrirana u prištinske institucije, kao i Ališa Kerns, čuvena po optuživanju Beograda i SPC za širenje kriminala na KiM. Pomoć, kako tvrde upućeni, imaju i kroz delovanje službi, pre svih britanske MI-6”, pišu Novosti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare