30. Augusta 2023.

Mazda unaprijedila modele 3 i CX-30 za 2024.

Japanski proizvođač poboljšao je svoja dva kompaktna automobila.

Kako kažu u Mazdi, “trojka” i CX-30 za 2024. donose četiri poboljšana elementa aktivne bezbednosti koji rade u tandemu kako bi omogućili maksimalnu bezbednost, među kojima su upozorenje na dekoncentrisanost i umor vozača (Distracted Driver Alert), poboljšano autonomno kočenje u slučaju opasnosti u noćnim uslovima vožnje (Autonomous Emergenci Braking AEB), poboljšana preciznost sistema inteligentnog prilagođavanja brzine (Intelligent Speed Assist ISA) i poboljšano podešavanje brzine u sistemu asistencije u vožnji u saobraćajnoj gužvi (Cruising & Traffic Support CTS).

Oba modela takođe uključuju važna ažuriranja za sajber bezbednost za zaštitu od IT pretnji u izdanju za 2024.

“Filozofija usmerena na čoveka” je dodatno naglašena poboljšanim ergonomskim unapređenjima unutrašnjosti.

Ta ažuriranja uključuju usavršeni displej multimedijalnog sistema i softver, zamenu postojećih USB-A priključaka USB-C priključcima i suptilne, ali vrlo efikasne promene rasporeda kontrola u kabini kako bi se optimizovala jednostavnost korišćenja.

Kontrolama na upravljaču su takođe diskretno izmenjene boje, tamnija nijansa vozaču olakšava očitavanje tastera.

Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. mogu da se pohvale najnovijim Mazda Connect infotainment funkcijama i poboljšanom funkcionalnošću za pametni telefon.

Navigaciona uputstva iz sistema Apple CarPlay i Android Auto sada mogu da se prikazuju na aktivnom vozačkom displeju (Active Driving Displayu), prvom takve vrste u Mazdi.

Ova funkcija povećava bezbednost i praktičnost za vozače, kažu u Mazdi, omogućujući im da ne skidaju pogled sa puta dok primaju bitne informacije o navigaciji.

Sada su dostupne bežične verzije oba sistema Apple CarPlay i Android Auto što čini povezivanje mobilnog telefona sa automobilom lakšim nego pre.

Kod oba modela sada je dostupna podloga za bežično punjenje smartfona koja obezbeđuje da uređaj korisnika ostane potpuno napunjen na dugim putovanjima, bez potrebe za kablovima za punjenje.

Poboljšani centralni displej od 10,25 inča omogućuje vozačima da lako vide informacije u realnom vremenu, a prikaz navigacione mape je proširen zahvaljujući prozirnim okvirima displeja.

Ažurirani navigacioni sistem sada ima funkciju online pretraživanja POI, čineći rezultate pretraživanja tačnijim, relevantnijim i korisnijim.

Poboljšanja takođe uključuju usavršavanje funkcije mapiranja izvan puteva koja zajedno sa 3D žiroskopskim senzorom tačno izračunava položaj vozila, čak i u područjima gde je GPS prijem loš.

Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. su dostupne u širokom spektru boja eksterijera, a potpuno nove boje su Ceramic Metallic i Zircon Sand koje su dodate postojećoj ponudi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare