10. Januara 2023.

Mazda MX-30 sa rotacionim motorom

Verna svom pristupu s više rešenja za globalne izazove, Mazda će predstaviti novi MX-30 na sajmu automobila u Briselu 2023.

Dostupan na evropskom tržištu od proleća ove godine s jedinstvenim hibridnim plug-in pogonskim sklopom, Mazdin kompaktni crossover će imati električni generator pokretan novorazvijenim rotacionim motorom, navodi Tportal.hr.

Da se malo vratimo na prvi potpuno električni model Mazde, MX-30. Isti je predstavljen na tokijskom autosalonu u novembru 2019. godine. Mazda je crossover MX-30 osmislila i proizvela unutar svoje kompanije. Iako, treba napomenuti da je ovaj model razvijen kao rezultat povezanosti s Toyotom i Densoom.

Što se pogona MX-30 tiče, reč je o e-Skyactiv pogonu s visokonaponskom litijum-jonskom baterijom (355 Volti) od 35,5 kWh, koja bi trebalo da omogući domet od oko 200 kilometara (prema WLTP). Već tada je bilo najavljeno da će se kasnije pojaviti i verzija s produženim dometom (Range Extender), u kojoj se nalazi mali Wankelov motor i generator koji će omogućiti proizvodnju električne energije u vozilu.

Prošle godine je u maju predstavljena i ažurirana verzija Mazde MX-30 za 2022. godinu. Ova nova verzija je krenula u prodaju u Evropi u julu 2022. Osveženi MX-30 je tada dobio poboljšane performanse punjenja i funkcionalnosti napajanja, poboljšanja zvuka EV pogona i nove opcije za spoljašnje sheme boja i unutrašnjeobloge.

Novi model MX-30 biće predstavljen na Mazdinom štandu na sajmu automobila u Briselu 13. januara 2023.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare