27. Maja 2023.

Masovni ubica nije imao pomoć: Tužilaštvo saslušava više od 40 svjedoka

Podsetimo, U.B. (20) iz Dubone ubio osmoro i ranio dvadestoro mladih ljudi.

Saslušanja su počela prošle srede i nastaviće se od ponedeljka.

Kako “Novosti” saznaju od izvora bliskog istrazi, informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da je Blažić u noći masakra, navodno, imao pomagača – nisu tačne.

“Prema svim dosadašnjim saznanjima i dokazima, priče o pomagaču su dezinformacije”, tvrdi izvor “Novosti”.

Do sada je saslušano nekoliko svedoka, koji su se te večeri nalazili na mestu masakra na potesu Ravni gaj u Malom Orašju, gde je ubica usmrtio petoro mladića i ranio još šest osoba.

U cilju istrage, njihovi iskazi zasad neće biti dostupni javnosti.

Takođe, biće saslušan i taksista iz Smedereva koga je osumnjičeni oteo na naplatnoj rampi Mali Požarevac i koji ga je, pod pretnjom bombom, odvezao do ujakove kuće u okolini Kragujevca.

On je sa osumnjičenim ubicom u taksiju proveo nekoliko časova tokom vožnje, a sa njima u kolima je jedno vreme bila i trudnica koju su prevezli do Uba.

U toku je i veštačenje oružja koje je policija zaplenila u kući u kojoj je stanovao osumnjičeni, kao i u porodičnoj kući njegovog oca, koji je uhapšen pet dana posle ubistava.

Veštači se i oružje pronađeno pored Blažića prilikom hapšenja na imanju ujaka G.G, koji se iza rešetaka našao pre dva dana.

Osumnjičeni se trenutno nalazi na neuropsihijatrijskom veštačenju u zatvorskoj bolnici u Beogradu. Tim stručnjaka izjasniće se o njegovom mentalnom zdravlju.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare