20. Septembra 2023.

Maskova izjava pogrešno protumačena, Iks ipak bez pretplate

U razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, Ilon Mask izjavio je kako bi društvena mreža Iks uskoro mogla uvesti pretplatu za sve korisnike, ne bi li se suprotstavila velikom broju botova koji su okupirali platformu. Međutim, kasnije tokom dana ove tvrdnje su demantovane, a korisnici platforme su naveli kako je u pitanju pogrešno tumačenje Maskovih reči.

Tokom razgovora sa izraelskim premijerom koji se prenosio uživo na platformi Iks, tehnološki mogul Ilon Mask nagovestio je da kako bi njegova društvena mreža Iks uskoro mogla uvesti pretplatu, a ova vest je brzinom svetlosti “obletela” ceo svet. Međutim, ubrzo nakon završetka sastanka, korisnici platforme su navode o potencijalnoj pretplati koja bi se odnosila na sve korisnike demantovali, pozivajući se na pogrešno tumačenje biznismenovih reči.

“Tražimo način da dođemo do niže cene, želimo da u pitanju bude samo mala novčana suma”, poručio je Mask u razgovoru sa Netanijahuom, nakon čega su društvene mreže “planule”.

Pogrešno tumačenje izazvalo pometnju

Međutim, nakon što se izjava Ilona Maska proširila društvenim mrežama i izazvala negodovanje većine korisnika Iksa, na ovoj platformi je osvanuo i demanti, doduše, ne sa Maskovog naloga. U objavi koju je podelio nalog @ViralTakes, navedeno je kako su svi mediji koji su prenosili intervju pogrešno protumačili reči biznismena i da pretplata neće biti obavezna za sve korisnike, već da je njegova zamisao bila da smanji cenu Premijum pretplate. U “skrinšotu” koji je dodat objavi se, međutim, vidi kako su ispravke uneli sami korisnici. Šta je Mask zaista mislio – još uvek nije potvrđeno sa njegovog profila.

Borba sa botovima na Maskov način

Biznismen je u razgovoru sa izraelskim premijerom navodno rekao da je njegovo viđenje borbe sa botovima koji su okupirali društvenu platformu Iks upravo uvođenje pretplate za sve korisnike, a njegova ideja je da cene budu niže od Premijum pretplate koja je sada dostupna i takoreći – simbolična.

“Razvijamo sistem male mesečne pretplate za korišćenje sistema” – izjava je Maska koja je, očigledno, pogrešno protumačena.

Kako bi se njegova odluka da (eventualno) uvede pretplatu za sve korisnike odraziti na botove? Mask je objasnio da je trenutno cena jednog bota ravna deliću penija, a da bi uvođenjem pretplate efektivni trošak za onoga ko “drži” botove bio značajno veći. Na taj način, lažni nalozi bi se sami “isfiltrirali” usled visokih troškova održavanja, a na platformi bi ostali samo profili ljudi i kompanija koji su legitimni.

Nije prvi put da Maskove izjave šokiraju javnost

Inače, ovakva situacija nije nimalo neobična za prvog čoveka Iksa: početkom jula ove godine, Mask je najavio da mu ima u planu i ograničavanje broja tvitova koje korisnici mogu u toku jednog dana na pogledaju na platformi, a nakon što su se korisnici pobunili, tehnološki mogul je izjavio da nije bio ozbiljan.

“Samo sam se šalio. U još jednoj igri ironije, objava je dostigla rekordan broj pregleda”, napisao je on.

Do kada će se ovako šaliti, niko ne zna, a jedno je sigurno: korisnici Iksa (bivšeg Tvitera) malo pomalo gube strpljenje, a svako novo Maskovo pojavljivanje u javnosti sa nekom od kako često navode, bizarnih ideja, njihovo zadovoljstvo ovom mrežom polako smanjuje. Da li će se na kraju svi oni “preseliti” na GETTR ili Treds ostaje da vidimo, a Masku možemo poželeti samo jedno – da pre nego što nešto kaže, dvaput razmisli, kako Iks i zaista ne bi propao.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare