6. Juna 2023.

Mask: Kina će inicirati propise o vještačkoj inteligenciji

“Treba napomenuti da sam na svom nedavnom putovanju u Kinu razgovarao sa tamošnjim visokim zvaničnicima. Mislim da smo imali neke vrlo produktivne diskusije o rizicima veštačke inteligencije i o potrebi za nekom vrstom nadzora i regulative”, istakao je Mask tokom razgovora sa Robertom Kenedijem Džuniorom, objavljenom na Tviter spejsu.

Kako prenosi Rojters, Mask je u četvrtak završio dvodnevnu posetu Kini, tokom koje se sastao sa visokim vladinim zvaničnicima, među kojima su ministri spoljnih poslova, trgovine i industrije. Kineski regulator za sajber prostor predstavio je u aprilu nacrt mera za upravljanje uslugama generativne veštačke inteligencije, zahtevajući da firme dostave bezbednosne procene pre nego što objave svoje ponude javnosti. Kineska administracija za sajber prostor (CAC) saopštila je da Kina podržava inovacije i primenu veštačke inteligencije i podstiče korišćenje bezbednog i pouzdanog softvera, alata i baza podataka, ali da sadržaj koji generiše veštačka inteligencija (AI) mora da bude u skladu sa osnovnim socijalističkim vrednostima zemlje.

Provajderi će biti odgovorni za legitimnost podataka koji se koriste za obuku generativnih AI proizvoda i neophodno je preduzeti mere da bi se sprečila diskriminacija pri projektovanju algoritama i podataka, dodaje se u saopštenju CAC.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare