Mask: Gejts je limitiran - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Mask: Gejts je limitiran

Ilon Mask se ponovo obrušio na Bila Gejtsa, a ovoga puta razlog je Gejtsovo poimanje vještačke inteligencije.

“Sećam se ranih sastanaka sa Gejtsom”, istakao je Mask u tvitu. “Njegovo razumevanje AI-ja je bilo limitirano. I dalje je tako”.

Mask je ovaj tvit objavio kao odgovor na tvit jednog korisnika, koji je ukazao na Gejtsov uticaj na OpenAi i njegov ukupni stav kada je u pitanju AI.

U blogu, objavljenom prošle nedelje, Gejts je istakao da bi AI mogao da transformiše radnu snagu, zdravstvo i edukaciju.

Gejts je izjavio da se sa OpenAI timom sastajao od 2016. godine, a poslednji put je to učinio u septembru 2022. godine. Nije poznato da li je na tom sastanku Gejts bio u svojstvu povremenog savetnika za Microsoft, s obzirom na to da u odboru kompanije nije od 2020.

S druge strane, Ilon Mask je suosnivač kompanije OpenAI i jedan je od zvaničnika iz Silicijumsje doline koji je u kompaniju uložio milijardu dolara 2015. godine.

Mask i Gejts imaju dugogodišnje rivalstvo. Dva milijardera su prvo počela da se prepiru tokom 2020. godine, kada se nisu slagali u vezi sa stepenom ozbiljnostu pandemije koronavirusa.

B92.

Danas objavljeno

Biće ipak jeftiniji nego što se očekivalo?

Vanja A

Kriminalci razotkrili kriminalce – procurili podaci sa hakerskog foruma

Vanja A

Dev Build za Stalker 2 cirkuliše internetom

Vanja A

Ostavite komentar