Manhart pripremio malo drugačiji Range Rover Sport - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Manhart pripremio malo drugačiji Range Rover Sport

Manhart će svoju kreaciju na temu najsnažnijeg Range Rovera Sport ponuditi u samo deset primjeraka.

U Wuppertalu (Njemačka) su se ovaj put pozabavili Range Roverovim modelom Sport, a za osnovicu projekta koji se krije iza oznake SV 650 s kojim u Manhartu odgovaraju na slične SUV-ove visokih performansi iz Lamborghinija, Aston Martina, Porschea…korišten je Range Rover Sport P530.

Najsnažniji standardni RRS P530 pokreće BMW-ov poznati 4,4-litarski V8 motor koji uz asistenciju dva turbopunjača na obje osovine šalje 530 konjskih snaga i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za 250 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi.

U Manhartu nisu otkrili performanse koje sa sobom donosi SV 650, ali se zna da spomenuti motor raspolaže sa 650 konjskih snaga i 890 Nm obrtnog momenta za čiju je distribuciju na točkove zadužen ZF-ov rekalibriran 8-stepeni mjenjač.

Na Manhartovoj kreaciji ostala je samo jedna oznaka Land Rovera, ali su tu već prepoznatljive aplikacije u boji zlata i set novih 24-inčnih ojačanih felgi na kojima su gume s profilom koji preferira asfalt. Cijena automobila nije objavljena, a Manhart će napraviti samo deset primjeraka.

Danas objavljeno

Porsche predstavio novi inovativni enterijer

Vanja A

Cijena zamjene baterije za EV može da bude šokantna

Vanja A

Dogodine dolazi električni Renault 5

Vanja A

Ostavite komentar