13. Aprila 2023.

Mandić: Jutrošnja akcija hapšenja nije slučajna

Mandić je tokom sednice skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu rekao da se Božoviću na teret stavljaju teška krivična dela.

Smatra da jutrošnja akcija nije bila slučajna i da je namerno baš jutros organizovana.

“Dok njegov imenjak (Milo Đukanović) uživa u Dubaiju, koji slovi za šefa svih kriminalnih grupa, nadređen i Zoranu Lazoviću, ali tamo se ne udara”, rekao je Mandić.

Mandić je rekao da je odavno poklonio poverenje Božoviću još pre više decenija, da su dugo uspešno i korektno sarađivali jer je on ugledan Budvanin, a uz to i materijalno obezbeđen koji nema nikakve potrebe da se uključuje u bilo kakve nezakonite radnje.

“Mi smo kao lideri DF-a bili žrtve montiranog političkog procesa i verujemo da će tužilac ovde morati da ponudi neke dokaze. Ima dosta pitanja na koja ćemo morati da dobijemo odgovore”, rekao je Mandić.

On je pozvao premijera Dritana Abazovića da omogući da ANB objavi sve podatke o famoznoj Sedmoj upravi agencije, koja je osnovana 1996. godine a kojom su upravljali pokojni Darko-Beli Raspopović i Zoran Lazović, kasnije.

Sve podatke o njenom delovanju, rekao je, javnost mora da dobije s obzirom na to da je “to uprava koja je pomogla u stvaranju organizovanog kriminala u Crnoj Gori”.

On je rekao da su Milo Božović i njegova porodica bili opozicija režimu DPS-a, ugledna budvanska porodica, koja je hrabro iznela teret opozicione borbe a na izborima prošle godine Božović je ostvario ubedljivu pobedu.

Predsednik odbora Milan Knežević (DF) je na sednici pročitao dopise Vladimira Mandića i ambasadora Srbije Vladimira Božovića koji su tražili da se preispitaju odluke o njihovom statusu u Crnoj Gori i zabrani ulaska, uz napomenu da su spremni da dođu i razjasne, kako su rekli, lažne i montirane optužbe na njihov račun.

Na sednici biće saslušani doskorašnji direktor Uprave policije Zoran Brđanin, vršilac direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Boris Milić i koordinator Biroa za operativnu koordinaciju organa obaveštajno bezbednosnog sektora, Marko Kovač.

Novović je tražio da se odloži saslušanje njega i Šukovića, jer je u toku akcija SDT i SPO.

(Tanjug) Foto: Agencije

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare