Mančinijev ugovor zbog kog bi Siti mogao da bude izbačen iz lige - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Mančinijev ugovor zbog kog bi Siti mogao da bude izbačen iz lige

Svet fudbala prodrmala je vest o kršenju više od 100 finansijskih propisa Premijer lige od strane Mančester sitija, a ta priča je dobila nastavak.

U javnost su procurili u vezi sa ugovorom italijanskog stručnjaka Roberta Mančinija, koji je “građane” predvodio do prvih uspeha u novoj eri u periodu od 2009. do 2013. godine.

Kako prenosi nemački list “Špigl”, Mančini je primao 1,6 miliona evra kroz platu bez poreza, ali i još još 1,9 miliona kao savetnik kluba Al Džazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tok novca je izgledao ovako: Mančinijeva firma “Italy International Services” bi slala tromesečne fakture Mančester sitiju, a oni bi poslali novac Abu Dabi Junajted grupi, koju vodi vlasnik Sitija šeik Mansur.Potom ti ta grupa prenela novac Al Džaziri, koja ih je uplaćivala Mančiniju.

Od ostalih bonusa, “Šigl” prenosi da je tu bio onaj za osvajanje Premijer lige (koju je i osvojio 2012. godine) od 4,5 miliona evra, dok mu je za trofej Lige šampiona obećano 3,3 miliona evra. Bilo je to i obezbeđenih letova za njega i porodicu, smeštaj, karte za domaće utakmice i slično.

Podsetimo, Siti se tereti da je kršio pravila od 2009. do 2018. godine, dvostruko dužem periodu od onog zbog kog je UEFA već kaznila siti sa 30.000.000 evra i zabranom igranja u Evropi dve godine.

Kasnije je kažnjen samo sa 10.000.000 kada je kaznu preinačio Sportski sud u Lozani. Ovde je reč o puno težem slučaju koji bi za Siti mogao da ima veće posledice.

Danas objavljeno

Zvezda razbila Valensiju

Vanja A

Đoković o tome da li je ujedinio navijače Partizana i Zvezde VIDEO

Vanja A

Marko Rosi: Srbija je favorit

Vanja A

Ostavite komentar