13. Februara 2023.

Mamićevo zbogom fudbalu: Nakon Ćirove smrti sam shvatio

“Putem ovog intervjua se opraštam od Dinama i hrvatskog fudbala. Da nije bilo smrti Ćira Blaževića, već bih održao konferenciju za novinare i oprostio se zvanično. U emotivnom smislu nikad neću odustati od Dinama, to je moj život, ali što se tiče mog rada i učestvovanja u bilo kakvom upravljanju, to je apsolutna prošlost. Može se tako reći”, rekao je Mamić za “Glas Srpske”.

Dok je on bio u klubu, “modri” su postali sinonim za sjajno poslovanje, jer je mnogo novca zarađeno transferima igrača. Ali, značajan deo novca je “nestao”, zbog čega je “kapo” hrvatskog fudbala osuđen na šest i po godina zatvora, zbog pronevere 15,5 miliona evra.

“Dinamo je u smislu bilo kakvog mog rada i angažmana – prošlost. Više se neću baviti, ne Dinamom, već fudbalom uopšte. Biću samo običan navijač. U jeseni sam života. Najviše me u životu potresla Ćirova smrt. Iako mi je i otac umro, ali mislim da mi je u ovom vremenu ostavilo najveći pečat. Neke stvari koje do sada nisam dobro razumeo, nakon Ćirove smrti mislim da sam ih shvatio i moj oproštaj od fudbala je konačan”
, poručio je Mamić.

On je tokom prethodnog perioda vodio borbu za prevlast u Dinamu, ali je izgleda izgubio bitku.

“Biće šta će biti, život ide dalje. Nema nezamenljivih. Naravno da sam još mogao mnogo, bez obzira na to što je moja situacija specifična, pet godina sam već u BiH, puno sam mogao pomoći i Dinamu i hrvatskom fudbalu iz ove pozicije. Vidim da ljudi koje sam stvorio misle da mogu bolje raditi posao nego što sam ja, da im nisam potreban. Zašto bih se gurao, nemam nikakve ljutnje, ne osećam se ni izdanim, ni prodanim. Ali, ne želim više da učestvujem u bilo kakvom procesu u Dinamu i hrvatskom fudbalu”
, dodao je Mamić.

Deset najvećih transfera Zdravka Mamića:
1. Marko Pjaca (Juventus) 29,4 miliona evraa
2. Dani Olmo (Lajpcig) 29
3. Luka Modrić (Totenhem) 22,5
4. Joško Gvardiol (Lajpcig) 18,8
5. Filip Benković (Lester) 14,5
6. Marko Rog (Napoli) 13,57. Eduardo (Arsenal) 13,5
8. Vedran Ćorluka (M. Siti) 13
9. Lovro Majer (Ren) 12
10. Mateo Kovačić (Inter) 11
10. Dario Šimić (Inter) 11

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare