Mamić se na emotivan način oprostio od Ćire: Voljeni kume moj - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Mamić se na emotivan način oprostio od Ćire: Voljeni kume moj

Nekadašnji predsednik Dinama Zdravko Mamić se na emotivan način oprsotio od svog velikog prijatelja i kuma Miroslava Ćire Blaževića.

Mamić se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini jer je u bekstvu od hrvatskog pravosuđa, pa se obratio putem Fejsbuka.

Voljeni moj Kume, danas kada se naši ovozemaljski putevi razdvajaju moram ti reći da si mi bio uzor i najbolji učitelj. Nikakav Oksford, nikakav Harvard, uz tebe i naše zajedničke sportske uspehe, te provedeno silno zajedničko vreme proživeo sam i sudelovao u najlepšim trenucima našeg života“počeo je Mamić oproštajnu poruku:

Nazvati te trenerom svih trenera, a ne reći sve drugo o tebi, bilo bi nepoštovanje i uvreda za sve ono što si ti bio i po čemu ćemo te pamtiti. Ti si najznačajnija osoba u vekovnoj istoroji Dinama. Bio si najinteligentnija i najšarmantnija osoba koju sam sreo i za koju sam čuo. Tvoja sposobnost da svakog čoveka planete kog bi sreo, bez obzira na nacionalnost ili boju kože, učiniš sretnim i važnim je neponovljiva. Beli šal, „kako si sine“ za svakog stranca na cesti i osmeh koji greje srce biće tvoj “trejdmark.

Tvoja stisnuta šaka i zamah njom, na poziciji izlaska iz maksimirskog tunela prema Dinamovoj, tvojoj klupi, zauvek će biti poziv u sportsku borbu koji je u trans bacao milijune ljudi. Obećavam da ću se svojim životom i delima pobrinuti da se tvoje ime i djlo nikad ne zaboravi. Nikad Hrvatska, a ponajviše tvoji Dinamovci nisu toliko bili sretni, ponosni i u zajedništvu kao u onom koje si ti predvodio 1982. godine. Hvala ti za sve što si me naučio, što si mi priuštio, hvala ti na tvome Dinamu i želim ti da ti kažem da ćeš uvek ostati dominantna osoba u knjizi mog života. Volim te, zauvek tvoj, kum Zdravko“, stoji u poruci.

Miroslav Ćiro Blažević preminuo je od posledica raka pankreasa samo dva dana pre njegovog rođendana.

Danas objavljeno

Partizan srušio sezonski rekord Evrolige

Zeljka

Tadić napravio razliku, Samardžić debitovao – Srbija pobjedom krenula po EURO

Vanja A

Top 8 više nije san, sada je realnost – Partizan razbio Olimpijakos

Vanja A

Ostavite komentar