2. Februara 2023.

Malo drugačija varijanta omiljenog slatkiša: Sutlijaš sa kokosovim mlijekom

Sastojci:

  • 1 konzerva kokosovog mleka (punomasno)
  • 1 šolja bademovog mleka
  • 1 šolja pirinča
  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašike šećera (možei meda)
  • 1 čaša vode


Sastojci:

U šerpu staviti kokosovo mleko, pa pred ključanje mleka dodati opran pirinač. Smanjite temperaturu i kuvajte još pet minuta. Dodajte čašu vode, i ostaviti da se lagano kuva još dvadesetak minuta. Mešajte sutlijaš, jer može da zagori i po potrebi stavite još malo vode.

Pred kraj stavite cimet, šećer i bademovo mleko. Kuvajte još 15 minuta.

Sačekajte da se ohladi i servirajte u činijice.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare