31. Marta 2023.

“Makrone, sramota”

Salvini, koji je i ministar transporta je to rekao nakon što je francuski sud odbio da izruči 10 bivših članova terorističke grupe Crvene brigade Italiji, a koji su se, uprkos tome što su ih italijanski sudovi osudili na različite stepene kazne, uključujuci doživotni zatvor, za krvne zločine, sklonili u Francusku, prenosi Euraktiv.

“To je sramota. Odbacuje decu na granici Ventimilje u šumi i drži teroriste koji bi trebalo da budu u zatvoru u Italiji”, rekao je Salvini o francuskoj policiji, za koju kaže da sistematski vraća migrante bez dokumenata koji pokušavaju da pređu italijansku granicu kroz šumu ili vozom.

On je istovremeno zapitao francusku vladu šta bi bilo da je obrnuta situacija.

Francuski sud je svoju odluku obrazložio poštovanjem prava na privatni i porodični život i prava na pravično suđenje bivšim teroristima.

Italija ima problema sa velikim migracijskim talasima, jer većina migranata koji stignu na poluostrvo želi da stigne do drugih evropskih zemalja, uglavnom Francuske i Nemačke.

Prema rečima poslanika EP Vincenca Sofa (FDI/ECR), fenomen migracije u Francuskoj, uprkos odbijanjima na italijanskoj granici, toliko je ozbiljan da je doprineo kolapsu društvenog sistema zemlje.

“Francuski društveni sistem je opterećen migracijama, koje su, kombinacijom politike bez granica i politike ponovnog ujedinjenja porodice, nesrazmerno povećale broj onih kojima su potrebne subvencije”, rekao je Sofo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare