30. Maja 2024.

Majka dječaka ubice odbila da svjedoči

Međutim, Miljana Kecmanović nije se pojavila u sudu, a njena advokatica je poručila da ona ne želi da svedoči.Na današnje suđenje pored Miljane Kecmanović pozvani su i svedoci tadašnji pedagog i psiholog, kao i učiteljica dečaka.

Na samom početku ročišta sudiji se obratila advokatica majke dečaka ubice kojoj je ovo bio 3. put da ne dođe na suđenje.

Advokatica je navela da povlači predlog za saslušanje Miljane Kecmanović, te i da ona neće svedočiti u postupku koji se vodi protiv nje, jer nije u stanju posle krivičnog postupka.

Sudija je taj predlog usvojio.

Ovu tužbu podnelo je 27 članova porodice ubijenih protiv dečaka, njegovih roditelja i škole u kojoj se masakr desio.

Branilac Kecmanovića je tokom drugog parničnog postupka, pošto ih sa ovim ima ukupno pet, rekla da majka dečaka neće iznositi odbranu u parničnim postupcima. 

Pored parničnih postoji i krivičan postupak, koji je zatvoren za javnost, a u kojem su i otac i majka negirali krivicu.

Dečak ubica koji u vreme izvršenja ovog zločina u OŠ “Vladislav Ribnikar” nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije. 

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare