15. Maja 2024.

Majka dječaka ubice iz “Ribnikara” negirala krivicu

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušana majka dečaka koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i čuvara te škole, iznela odbranu i negirala krivicu.

Miljana Kecmanović je danas iznela detaljno odbranu, nakon čega je odgovarala na pitanja tužilaštva i odbrane, saznaje Tanjug.

Ona je kao i njen suprug optuženi Vladimir Kecmanović rekla da neće odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih već samo na pitanja oštećenih.

Sudija je odredio pauzu nakon koje će nastaviti suđenje.

Na prethodnih nekoliko suđenja njen suprug Vladimir Kecmanović izneo je odbranu i odgovarao na pitanja suda, tužilaštva, oštećenih dok je na pitanja punomoćnika oštećenih odbio da odgovara.

On od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare