11. Oktobra 2023.

Majci zabranjeno da se sastaje i komunicira sa Kostom K.

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor do 30 dana Vladimiru Kecmanoviću, ocu dječaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Istim rješenjem, prema majci dječaka Miljani određena je mjera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, odnosno kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa sinom Kostom, svjedokom u ovom postupku, te je istovremeno upozorena da se prema njoj može odrediti teža mjera ukoliko prekrši izrečenu zabranu, navodi se u saopštenju tog suda.

Ocu je pritvor produžen da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo, kao i s obzirom na to da se tereti za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Vladimiru Kecmanović je optužnicom koja je juče predata ovom sudu na potvrđivanje na teret stavljeno teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti, dok je Miljani K. na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prenose Novosti.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare