24. Maja 2023.

Majci dječaka ubice sa Vračara slijedi kazna zatvora do tri godine?

Istraga je pokrenuta zbog sumnje da je zanemarila i zlostavljala dečaka ubicu pre zločina.

Ukoliko se dokaže da je izvršila ovo krivično delo, njoj preti kazna zatvora do tri godine, piše “Blic”.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je saopštilo da je policiji naloženo da prikupi obaveštenja vezano za majku dečaka ubice.

Kako se navodi u saopštenju u narednim danima, osumnjičena M.K. će biti saslušana, a policija treba da obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladimir Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka ubice i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Ukoliko se dokaže da je M.K. zanemarivala svoje dužnosti kao roditelja, vaspitavanja deteta njoj će biti zaprećena kazna zatvora do tri godine.

Advokat Radomir Munižaba objasnio je od čega sve zavisi visina kazne majke dečaka ubice, ukoliko se dokaže da je izvršila pomenuto krivično delo.

“Ukoliko se dokaže da je majka izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica koje joj se stavlja na teret, može se kazniti zatvorom do tri godine. Radnja osnovnog oblika jeste grubo zanemarivanje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja maloletnog lica, a to se pre svega odnosi na omogućavanje uslova za razvoj maloletnog lica kao ličnosti”, kazao je za “Blic”.

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
Dragan
Dragan
4 mjeseci prije

Mislio sam da dečak ima oba roditelja, ili je žena uvek kriva za sve?