23. Juna 2023.

Majci dječaka koji je počinio masakr u školi zabranjeno da raspolaže imovinom

Viši sud u Beogradu donio je rešenje kojim je odredio privremenu mjeru zabrane M.K, majci dječaka K.K. koji je 3. maja počinio masakr u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, da otuđi i optereti nepokretnosti čiji je ona vlasnik.

Kako se saznaje, ova mjera je donijeta na prijedlog izvršnih povjerilaca, članova porodice jednog od ubijenih učenika u OŠ “Vladislav Ribnikar”, radi obezbjeđenja budućeg novčanog potraživanja od izvršnog dužnika, odnosno majke M.K.

Riječ je o više nepokretnosti na teritoriji Grada Beograda, te je istovremeno određen i upis zabilježe ove zabrane u Katastar nepokretnosti.

Takođe, određen je rok od 30 dana u kojem su članovi porodice jednog od ubijenih učenika dužni da pokrenu parnični postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliske osobe.

Ova mjera može trajati do pravnosnažnosti okončanja parničnog postupka koji porodica pokrene.

Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio V.K. ocu dječaka da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu, a sada je i majci to zabranjeno.

Otac dječaka se nalazi u pritvoru koji je početkom mjeseca produžen za još 30, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti.

Sumnjiči se da je on obučavao K.K. da puca, kao i da nije obezbijedio svoje oružje po zakonu, jer je, kako se sumnja njegov sin 3. maja iz očevog oružja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo takođe provjerava da li se u radnjama M.K. majke dječaka stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnika.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare