Carska pita je nezaobilazna na svečanoj trpezi, ali možete je jesti i za doručak ili večeru.
Izgledom dosta podseća na projaru, a u nju možete da dodajte sastojke po želji.
Naš prijedlog je raznovrsno povrće, kao i šunka i sir. Carska pita je zasitna, a ako je napravite u kalupu za mafine biće i dekorativna.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 100 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g tvrdog sira
- 150 g praške šunke
- 4-5 kisela krastavca
- 2-3 pečene paprike
- 1 tikvica
Priprema:
Pjenasto umutite jaja, pa sipajte jogurt i ulje. Promiješajte, pa dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i so.
Sjedinite mikeserom, pa u dobijenu smjesu dodajte sitno sjecaknu šunku, kisele krastavce, rendani sir, kao i sjeckanu papriku.Tikvicu izrendajte, posolite i ostavite da odstoji 10 minuta.
Dobro ocijedite i dodajte u smjesu. Lijepo promiješajte, pa sipajte u kalup za mafine koji ste nauljili. Pecite na 200°C oko 15-20 minuta.
Pitu možete da napravite i standradno, samo je izlijte u tepsiju koju ste nauljili.
Nezavisne.com