31. Jula 2023.

Mafini sa povrćem

Carska pita je nezaobilazna na svečanoj trpezi, ali možete je jesti i za doručak ili večeru.

Izgledom dosta podseća na projaru, a u nju možete da dodajte sastojke po želji. 

Naš prijedlog je raznovrsno povrće, kao i šunka i sir. Carska pita je zasitna, a ako je napravite u kalupu za mafine biće i dekorativna.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 200 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 g tvrdog sira
  • 150 g praške šunke
  • 4-5 kisela krastavca
  • 2-3 pečene paprike
  • 1 tikvica

Priprema:

Pjenasto umutite jaja, pa sipajte jogurt i ulje. Promiješajte, pa dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i so.

Sjedinite mikeserom, pa u dobijenu smjesu dodajte sitno sjecaknu šunku, kisele krastavce, rendani sir, kao i sjeckanu papriku.Tikvicu izrendajte, posolite i ostavite da odstoji 10 minuta.

Dobro ocijedite i dodajte u smjesu. Lijepo promiješajte, pa sipajte u kalup za mafine koji ste nauljili. Pecite na 200°C oko 15-20 minuta.

Pitu možete da napravite i standradno, samo je izlijte u tepsiju koju ste nauljili.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare