4. Aprila 2025.

Mafini kojima ne odolijevamo! Ovsene pahuljice + borovnice i malo limunovog soka!

Mafini od ovsenih pahuljica savršeni su za doručak ili užinu u pokretu. Borovnice su čarobno voće koje ima nevjerovatan ukus i prepune su vitamina i antioksidanata, a ovsene pahuljice mafine čine odličnim izvorom vlakana.

Sastojci:

  • 3 šolje ovsenih pahuljica
  • 1 ¼ šolje nemasnog mlijeka
  • ½ šolje soka od jabuka
  • ⅓ šolje smeđeg šećera
  • 1 kašika naribane limunove korice
  • ¼ šolje limunovog soka
  • 2 velika jaja, lagano umućena
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • ½ kašičice soli
  • 1 šolja smrznutih ili svježih borovnica

Priprema:

Zagrijati rernu na 250°C. Kalup za mafine premazati sprejem za kuvanje. Pomiješati pahuljice, mlijeko, sok od jabuke, smeđi šećer, limunovu koricu, limunov sok, jaja, prašak za pecivo, vaniliju i so u velikoj posudi. Ubaciti smrznute ili svježe borovnice u smjesu, pa lagano promiješati.

Rasporediti smjesu u pripremljene čaše za mafine. Peći 25 minuta, hladiti 10 do 15 minuta mafine u kalupima, a zatim ih izvaditi i poslužiti.

Prijatno!

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest


0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare