13. Aprila 2023.

Mačak Milisav je najneobičniji pomoćnik u Srbiji: Plete vaskršnje korpice

“Već tri godine heklam dekoracije, pre toga sam vezla, međutim, sada mi je pletenje ovih dekoracije zanimljivije, mogu više da se igram i da kreativnije stvaram. Mogu da dam mašti na volju što se tiče i boja i ukrasa” pojasnila je Borislava.

Način pletenja vaskršnjih ukrasa je jednostavan, priča ova pletilja i dodaje da se radi jednom iglom.

“Ovi ukrasi se pletu sa nametkom, pa se spleću u dve žice, inače zaista može da se pusti mašti na volju i kikice i kvadratići i klot i frket, mnogo što šta može da se uradi od konca. Moj prvi pomoćnik je mačak Milisav, koji nekad mrsi, a nekad razmrsi konce, mada se ponekad i posvađamo”, kroz osmeh objašnjava pletilja.

Borislavine dekoracije neizostavni su detalj svake tematski dekorisane trpeze, posebno za radosne dane koji su pred nama. Sve pletene igračke koje ova žena stvara svojim umetnim rukama imaju i korisnu i lepu namenu.

“U koku stavljamo šarena uskršnja jaja, piliće oko nje, takođe, kao dekoracija, isto i zečevi, tako da svi ukrasi mogu da stoje na punoj uskršnjoj trpezi” zaključuje Borislava.

Dakle, da bi vam dom bio vedar i veseo u skladu sa najradosnijim hrišćanskim praznikom, nije potrebno mnogo: kokice, zečevi, pastelne boje, primena najstarijih veština i pokoja mačka, kao što je Milisav koji obavlja funkciju prvog saradnika.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare