16. Februara 2023.

Lukašenko: Zelenski uništava Ukrajinu – nema joj pomoći

„Vidite, sutra će se pojaviti novo akutno pitanje i sve će se tamo okrenuti. Zaboraviće Ukrajinu. Trebaće sto godina (da se zemlja obnovi). Niko neće pomoći“, istakao je on.A, ako neko i pomogne, SAD ili EU, oni će i upravljati zemljom, ekonomskim metodama, upozorio je predsednik.„Ako je to potrebno Zelenskom, neka ratuje.

Međutim, to sigurno ne treba običnom narodu“, istakao je šef države, dodavši da to ne treba ni ukrajinskim vojnicima.”Zato kažem da treba da razgovaramo sa tamošnjom vojskom. Polako, korak po korak, nekako ćemo se dogovoriti”, rekao je predsednik.„Ja mrzim rat. I naši Belorusi mrze rat. Mi ne želimo rat.

Mi želimo mirovne pregovore“, objasnio je on.

„Ali vi držite Volođu Zelenskog za ruke i noge i ne puštajte ga za pregovarački sto. To je moje uverenje, mnogo činjenica to potvrđuje. Dakle, hoćete rat“, rekao je Lukašenko, obraćajući se predstavnicima zapadnih medija.Lukašenko kaže da postoji opasnost od eskalacije sukoba, tokom kojeg se i dalje koristi konvencionalno oružje, ali potencijalno može doći i do primene hipersoničnog i nuklearnog.„U tome je opasnost. Zato sada treba stati, ne glupirati se i ne ratovati“, poručio je predsednik Belorusije.

Sputnjik.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare