5. Septembra 2023.

Lovačka salata koja svima uspijeva: Trpeza ne može proći bez neodoljive zimnice

Domaćice su u punom jeku pripreme zimnice, pa se polako šire mirisi dobro poznatih recepata.

Pored ajvara, ljutenice i slično, tu su i turšija i lovačka salata. Mnogi će reći da im nije poznata, ali ova salata je vrlo rado viđen gost na našim trpezama.

Pripremite je i oduševite konzumente.

Sastojci:

  • 2 kg paradajza
  • 2 kg paprike
  • 450 gr šargarepe
  • 2 kašike slatke aleve paprike
  • 150 ml alkoholnog sirćeta
  • 100 gr šećera
  • 150 ml ulja
  • 2 čena bijelog luka
  • ljute paprike, peršun, so

Priprema:

Paradajz izblanširajte u vrućoj vodi, pa ga oljuštite i izblendajte.

Šargarepu oljuštite, isjecite na manje komade i stavite u lonac da se kuva oko 45 minuta na tihoj vatri.

Paprike operite i isjecite na tračice, pa dodajte u lonac poslije isteka vremena kuvanja šargarepe, pa ubacite i paradajz.

U činiju pomiješajte šećer, so, seckani peršun, sjeckanu ljutu papriku, izdrobljeni bijeli luk i sirće, pa dodajte u lonac sa paradajzom. Krčkajte sve oko 20 minuta uz miješanje, pa sklonite sa ringle.

Tegle u koje ćete sipati lovačku salatu zagrijte u rerni pa dok je smesa još topla sipajte u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite poklopcem. Pokrijte ih peškirom ili ćebetom i ostavite da se polako hlade na tamnom i hladnom mjestu, piše Telegraf.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare