Domaćice su u punom jeku pripreme zimnice, pa se polako šire mirisi dobro poznatih recepata.
Pored ajvara, ljutenice i slično, tu su i turšija i lovačka salata. Mnogi će reći da im nije poznata, ali ova salata je vrlo rado viđen gost na našim trpezama.
Pripremite je i oduševite konzumente.
Sastojci:
- 2 kg paradajza
- 2 kg paprike
- 450 gr šargarepe
- 2 kašike slatke aleve paprike
- 150 ml alkoholnog sirćeta
- 100 gr šećera
- 150 ml ulja
- 2 čena bijelog luka
- ljute paprike, peršun, so
Priprema:
Paradajz izblanširajte u vrućoj vodi, pa ga oljuštite i izblendajte.
Šargarepu oljuštite, isjecite na manje komade i stavite u lonac da se kuva oko 45 minuta na tihoj vatri.
Paprike operite i isjecite na tračice, pa dodajte u lonac poslije isteka vremena kuvanja šargarepe, pa ubacite i paradajz.
U činiju pomiješajte šećer, so, seckani peršun, sjeckanu ljutu papriku, izdrobljeni bijeli luk i sirće, pa dodajte u lonac sa paradajzom. Krčkajte sve oko 20 minuta uz miješanje, pa sklonite sa ringle.
Tegle u koje ćete sipati lovačku salatu zagrijte u rerni pa dok je smesa još topla sipajte u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite poklopcem. Pokrijte ih peškirom ili ćebetom i ostavite da se polako hlade na tamnom i hladnom mjestu, piše Telegraf.
Nezavisne.com