1. Jula 2023.

Ljupko Petrović u teškom stanju, doživio dva moždana tokom saobraćajke

Čuveni Ljupko Petrović, koji je Zvezdu vodio do trofeja u Kupu evropskih šampiona, nalazi se u bolnici.

Šokantna vijest o saobraćajnoj nezgodi na novom dijelu obilaznice oko Beograda šokirala je javnost u Srbiji, a detalji koji su ubrzo stigli do javnosti otkrili su da je legendarni fudbalski trener Ljupko Petrović izazvao incident. On je vozio pogrešnom stranom puta i izazvao direktan sudar, nakon čega je prebačen u bolnicu!

Proslavljeni fudbalski trener Ljupko Petrović (76) doživeo je prvo lakši, a potom i znatno teži moždani udar od pretrpljenog šoka.

Podsjećamo, Petrović je u četvrtak uveče izazvao saobraćajnu nezgodu na obilaznici oko Beograda, pošto je svojim mercedesom B180 ušao u pogrešnu, lijevu traku i vozio u suprotnom pravcu, u zoni tunela Beli Potok, u smijeru ka Orlovači. Petrović se nije zaustavio dok na njega nije naletelo vozilo ševrolet Aveo kojim je upravljao Ž. K. (63), a njegov mercedes je potom zakačio još jedan automobil. Bivšeg trenera Zvezde ekipa Hitne pomoći odvezla je u Urgentni centar, a odatle je prebačen u Specijalnu bolnicu za cerebrovaskularne bolesti “Sveti Sava”.

Trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne nege, oduzeta mu je lijeva strana i ne može da govori.

“Budući da je Petrovićevo trenutno stanje veoma teško, ljekari zasad mogu samo da nagađaju šta se dogodilo. Pretpostavka je da je Ljupko doživeo lakši moždani udar od pretrpljenog straha i šoka onog momenta kada je pogrešno skrenuo. Potom je uslijedio mnogo teži šlog, takođe od straha, a doživeo ga je kad se sudario s vozilom koje mu je išlo u susret. Odmah je prevezen u Urgentni centar, odatle je prebačen u specijalnu bolnicu ‘Sveti Sava’. Nije mogao da govori, pokušavao je tokom noći nešto da kaže, ali je to bilo nerazgovetno i nepovezano. Sada je na odjeljenju intenzivne njege i najbolji ljekari iz Srbije su angažovani kako bi mu pomogli”, kaže dobro obavješteni izvor ovog lista.

I policija i ljekarske službe su posebno naglasili da je Petroviću i vozaču ševroleta urađen alko-test i da su obojica imali nula promila alkohola.

“Tu apsolutno nije bilo riječi o bahatoj vožnji, kao što su mnogi brže bolje napisali. Ljupko ima 76 godina, njemu sigurno nije do bahaćenja i brze vožnje. Nije isključena ni mogućnost da je prvo doživeo lakši moždani udar, pa da je usled tog problema pogrešno skrenuo. Najvažnije je da niko nije stradao i da niko nije ni teže povređen u udesu”, saznao je Informer.

Petrovićev dugogodišnji prijatelj Milovan Đorić utučen je zbog svega što se dogodilo iskusnom stručnjkau, koji je crveno-bele 1991. odveo do titule prvaka Evrope.

“Zvao sam ga odmah kad se pojavila informacija da je on vozio automobil, ali se nije javljao. Kasnije sam saznao šta mu se sve desilo… Žao mi je što ne može da govori, što ne mogu da ga čujem. Mnogo mi je žao i nadam se da će Ljupko biti dobro”, kratko je rekao Đorić.

Inače, proslavljeni trener je u četvrtak bio kod prijatelja u Aranđelovcu, a onda je krenuo kući u Beograd. Za tri dana trebalo je da otputuje u Bangladeš, gdje ga je čekao posao selektora tamošnje fudbalske reprezentacije, prenosi Mondo.

“Bukvalno je bio spakovan i želeo je da iskoristi lep dan da se opusti s prijateljima u Aranđelovcu. Sada nam samo ostaje da se nadamo da će se potpuno oporaviti”, ispričao nam je Ljupkov prijatelj.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare