17. Maja 2023.

LG OLED televizori dobili novi pametni meni koji jako dobro radi

Najnovija verzija webOS-a je u potpunosti promenila pametni meni na novim LG OLED televizorima, koji sada izgleda minimalistički i mnogo jednostavniji za korišćenje. Za ovo je pre svega zaslužna nova Quick Menu funkcija, koja podseća na Control Center koji imamo na iPhone-u ili Quick Settings koje viđamo na Android uređajima.

Quick Menu možete prilagoditi onako kako vama odgovara kako biste dobili ključna podešavanja u samo par klikova, što znači da ćemo možda konačno koristiti sve one opcije koje nude moderni televizori, piše TechRadar.

Početni ekran je takođe dobio redizajn, sa novom Quick Cards funkcijom koja vam omogućava da grupišete aplikacije ili usluge u određene kategorije, pa ćete moći da povežete, recimo, video igre sa podešavanjima ekrana za igre, aplikacije za filmove sa podešavanjima za filmove i tako dalje…

Nova opcija nije dostupna na starim LG OLED modelima

Iako novi operativni sistem, nažalost, nije dostupan na starijim LG OLED modelima kao što su LG G2 OLED ili LG C2 OLED, možete ga očekivati u ovogodišnjoj liniji, uključujući LG B3 OLED.

Brzom meniju možete da pristupite kroz podešavanja u gornjem desnom uglu ekrana. Otvoriće se meni na levoj strani ekrana, koji ima 12 prilagodljivih kartica za podešavanja. Tu možete imati različite režime ekrana za filmove, video igre ili sport, ali i neke druge stvari kao što su višestruki prikaz ili tajmer za spavanje.

Na primer, većina ljudi neće menjati podešavanja slike kada sa video igre pređe da gleda neki film, jer su ta podešavanja uglavnom zakopana negde u meniju i jednostavno uglavnom niko ne želi da gubi vreme na to. Novi Quick Menu i Quick Cards znači da će vam to sad biti dostupno u samo par klikova, što je preko potrebno osveženje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare