31. Maja 2023.

Letjele granate na sve strane: Rusija ponovo napadnuta

O napadu je saopštio guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Dve osobe su hospitalizovane nakon artiljerijskog napada na Sebekinu, rekao je Gladkov u aplikaciji za razmenu poruka Telegram. U granatiranju su, između ostalog, oštećeni prozori i krovovi na osmospratnici, četiri kuće i škole. Rojters nije bio u mogućnosti da nezavisno proveri izveštaj.

Gladkov je u ponedeljak izvestio da su pogođene dve industrijske zgrade u gradu. U subotu je rekao da je bio pod artiljerijskom vatrom dok je pokušavao da uđe u grad, koji se nalazi samo oko sedam kilometara severno od granice sa Ukrajinom.

Ukrajinci ne preuzimaju javno odgovornost

Belgorod, koji se graniči sa ukrajinskom regijom Harkov, poslednjih meseci sve češće napadaju ukrajinske snage. Ukrajina nije reagovala na poslednje granatiranje, ali gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade u Rusiji i na teritorije pod ruskom kontrolom u Ukrajini.

Lokalni koordinacioni centar u oblasti Luganska, koji je osnovala Moskva, tvrdi da su četiri osobe poginule, a 16 povređeno u ukrajinskom granatiranju sela Karpatij. Kako se navodi, pogođena je živinarska farma. Obe strane negiraju da su ciljali civile.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare