26. Maja 2023.

Legendarni pjevač se pojavio u uniformi nacista, policija pokrenula istragu

Naime, 79-godišnji Voters je nosio kontroverznu uniformu, pored toga što je imao crvenu traku oko ruke, a na kragni je imao ukrštene čekiće.

A upravo ukršteni čekići i uniforma bili su motiv koji je koristila fiktivna neonacistička organizacija u filmu “Pink Floid: The Wall” iz 1982. godine.

https://twitter.com/Jewtastic/status/1662095743795216384?s=20

U originalnom filmu, glavni protagonista (glas mu daje Rodžer) poludi i počinje da vidi sebe kao fašističkog diktatora. Lik po imenu Pink nosi kostim sličan onom koji je Rodžer nosio na koncertu Mercedez-Benz Arena.

Svinja na naduvavanje sa logom izraelske kompanije za oružje, kao i Davidova zvezda visila je iznad gomile. Ogromni ekran takođe prikazuje imena mrtvih ljudi, poput Ane Frank pored novinara Al Džazire Abu Akleha, ubijenog dok je izvještavao o raciji izraelskih obrambenih snaga u palestinskom kampu.

https://twitter.com/StopAntisemites/status/1661839132140642313?s=20

Policija istražuje

Berlinska policija saopštila je u petak da je otvorila istragu o podsticanju mržnje protiv Rodžera Votersa, jednog od osnivača rok grupe Pink Flojd, nakon što se na koncertu u Berlinu pojavio u uniformi sličnoj onoj nacističkog oficira.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare