1. Februara 2023.

Ledena oluja izazvala kolaps – otkazani letovi i teški udesi

To je izazvalo otkazivanje više od 1.700 letova širom SAD, zaustavilo saobrac´aj na međudržavnom putu kroz Arkanzas i izazvalo teške nesrec´e u Teksasu, nenaviklom na led.

Dok je ledena oluja u utorak napredovala ka istoku, upozorenja su se nizala od zapada Teksasa sve do zapadne Virdžinije. Nekoliko rundi mešovitih padavina, uključujuc´i ledenu kišu i susnežicu, nastaviće se i u sredu, što znači da bi neki regioni mogli biti pogođeni više puta, upozorio je Savezni centar za vremenske prognoze.

Mnogi sudari vozila prijavljeni su u Ostinu u Teksasu, sa najmanje jednim smrtnim slučajem, saopštila je vatrogasna služba Ostina. U okrugu Travis u Teksasu, koji obuhvata Ostin, policija dobija pozive zbog nesrec´a čak na svaka tri minuta, objavile su vlasti.

Oko 7.000 nestanaka struje u Teksasu prijavljeno je samo u utorak ujutro zbog leda na dalekovodima ili na drvec´u koje je popadalo.

Flota vozila hitne pomoc´i bila je poslata na čak 1.600 puteva koji su zaledjeni.

U Arkanzasu, republikanska guvernerka Sara Hakabi Sanders proglasila je u utorak vanredno stanje zbog ledene oluje i prenela da su loši uslovi na putevima zaustavili jutarnje isporuke robe prodavnicama.

Škole i fakulteti u Teksasu, Oklahomi i Arkanzasu najavili su da će biti zatvoreni, a nastava virtuelna, on-lajn.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare