Ledeni vjetar je jedan od najpopularnijih kolača na našim prostorima, poznat po laganoj, kremastoj teksturi i osvježavajućem voću.
Hrskava kora radi se od bjelanjaca i šećera, a obično se pripremaju tri kore. Krema je na bazi maslaca, žumanjaca i šećera, uz dodatak vrhnja za laganiju teksturu. I naravno, za kraj je tu svježe voće koje krasi ovaj kolač. Najčešće su to banana, kivi i jagoda, a mogu se dodati i maline, borovnice ili neko drugo sezonsko voće.
Koliko nam god bio omiljen i poželimo ga često – nemamo uvijek vremena za pripremu jer s korama ipak ima malo više posla. Naišli smo na jedan skraćeni recept koji ne uključuje jaja, a samim time su i kore zamijenjene keksima. Sve je ostalo isto, a lažni ledeni vjetar gotov je u petnaestak minuta.
Sastojci
- petit keks
- mlijeko
- puding od vanilije
- šećer
- maslac
- vrhnje za šlag
- jagode
- kivi
- banana
Priprema
U mlijeku razmutite puding i šećer, a ostatak mlijeka zakuhajte pa skuhajte puding. Ohladite pa u puding dodajte maslac. Izmiksajte vrhnje za šlag pa krenite slagati kolač. Slažite redom – keksi – krema – narezane banane – šlag, zatim još jedan red svih navedenih sastojaka. Kolač dobro ohladite prije rezanja i posluživanja.
Azra.ba