29. Jula 2024.

Lazanje sa tikvicama: Sočno jelo u slasnom spoju mesa, sira i povrća

Potrebno je:

4 tikvice
200 g tjestenine za lazanje
200 g mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
500 ml bešamel sosa
100 g sira
so
biber
ulje

Priprema:

Tikvice isijecite na tanke trake, propržite ih na ulju. Na ulju propržite sitno sjeckan crni luk, dodajte mljeveno meso i pržite dok ne porumeni.

U vatrostalnu posudu ređajte red tjestenine, red tikvica, red mljevenog mesa, prelijte bešamel sosom, ponavljajte dok se ne potroše sastojci.

Pecite lazanje u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, pred kraj pečenja pospite narendanim sirom.

CMD.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare