Lavrov: Zapad je samo prepreka okončanju konflikta u Ukrajini - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lavrov: Zapad je samo prepreka okončanju konflikta u Ukrajini

Zapad je direktan učesnik konflikta u Ukrajini i on bi se bez njega odavno završio, rekao je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu agenciji „Prensa Latina“.

„Kako izjavljuju ukrajinski rukovodioci, ako ne bude isporuka sve ofanzivnijeg naoružanja Ukrajini, onda c´e oni izgubiti. To je karakteristično priznanje i to znači samo jedno: Zapad je direktni učesnik ovog rata. Bez njega bi se odavno završio i bilo bi moguc´e eliminisati pretnje koje su od početka državnog prevrata 2014. godine ‘visile’ nad svim stanovništvom zemlje pod nazivom Ukrajina, nad stanovništvom koje govori na ruskom jeziku“, naveo je Lavrov.

„Zapad je koristio ovaj režim ne samo da bi uništio sve što je rusko, što je uvek, tokom celokupne istorije ove zemlje, postojalo u modernoj Ukrajini, vec´ i da bi se na teritoriji te zemlje stvorile direktne pretnje bezbednosti Ruske Federacije, uključujuc´i i stvaranje vojnih baza i druge infrastrukture Severnoatlantske alijanse“, rekao je ruski ministar.
Rusija je ranije poslala protestnu notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ministar inostranih poslova Rusije je naveo da bilo koji teret koji sadrži naoružanje za Ukrajinu c´e postati legitiman cilj Rusije.
Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije, obrac´anju Saveznoj skupštini, saopštio da je SVO pokrenut da bi zaštitio ljude, osigurao bezbednost zemlje, kao i da bi eliminisao pretnju koju predstavlja ukrajinski neonacistički režim.

Danas objavljeno

Fon Kramon: Albanski gradonačelnici nemaju politički legitimitet

Vanja A

Poznati prvi rezultati izbora u Turskoj

Vanja A

Zatvorena birališta u Turskoj

Vanja A

Ostavite komentar