15. Februara 2023.

Lavrov otkrio cilj hibridnog rata Zapada protiv Rusije

Danas Sjedinjene Američke Države i njihovi sateliti vode protiv nas sveobuhvatni hibridni rat koji je pripreman godinama, koristec´i ukrajinske nacional-radikale kao ‘udarnog ovna’. Cilj ovog rata se ne krije: on nije samo da se naša zemlja pobedi na bojnom polju, uništivši rusku ekonomiju, vec´ i da nas okruže sanitarnim kordonom i pretvore u neku izopštenu državu“, objasnio je Lavrov.

Međutim, pokušaji da se Rusija izoluje su propali, primetio je ruski ministar.
„Pokušaji izolacije Rusije su propali, a to moraju da priznaju i naši neprijatelji“, rekao je Lavrov, govorec´i u Državnoj dumi Rusije.

Lavrov je dodao da „spoljnopolitički kurs koji je predsednik odobrio za čvrstu odbranu nacionalnih interesa i istovremeno otvorenost za široku, ravnopravnu, međunarodnu saradnju dokazuje svoju delotvornost“.
Politika Vašingtona i njegovih evropskih saveznika da Ukrajinu pretvore u antirusko uporište dostigla je tačku bez povratka, dodao je ministar.

On je naglasio da je sastavni deo aktuelne politike Zapada „višegodišnje obuzdavanje Rusije“, uključujuc´i i kroz širenje NATO-a u pravcu ruskih granica, kao i „pretvaranje bratske Ukrajine u antirusko, rusofobično vojno uporište“.

„Poslednjih godina ovakva politika Vašingtona i njegovih evropskih satelita dostigla je tačku bez povratka“, ocenio je šef ruske diplomatije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare