30. Maja 2023.

“„Lane moje“ i „Molitva“ su naše najuspješnije pjesme na Evroviziji“

Nevena Božović, rođena je i odrasla u Kosovskoj Mitrovici, u kojoj i dan-danas žive njeni roditelji. Jako je pogađaju trenutna dešavanja na Kosovu i nada se da će se uskoro pronaći najbolje moguće rešenje, kako bi njena porodica, ali i sugrađani mogli mirno i slobodno da žive.

– Svim srcem sam uz svoju familiju i moje sugrađane na Kosovu, nadam se najboljem mogućem rešenju – kaže Nevena u emisiji „Kec na jedanaest“ i otkriva kakve je informacije dobila od svojih najbližih o situaciji u njenom rodnom mestu.

– Mirno je, to je najbitnije i mislim da treba da šaljemo takvu poruku. Narod koji je dokazao da je toliko istrajan, smiren i strpljiv, treba takav i da ostane. U stalnom kontaktu sam sa svojom porodicom i nadam se da će se uskoro rešiti sve – kaže popularna pevačica.

Srđan Đoković, takođe je rođen na Kosovu i Metohiji, a Nevena Božović u februaru je uveličala slavlje u čast najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, nakon njegove istorijske pobede na “Australian Openu“ i tom prilokom otpevala numeru „Kosovski Božur“.

– Roditelji Novaka Đokovića su me pozvali i rado ću se uvek odazvati takvom pozivu, jer to je nešto što treba promovisati. Mlade, uspešne, talentovane ljude, kojih ima mnogo – kaže Nevena.

Nedavno je u Liverpulu održana „Evrovizija“ na kojoj je pobedu odnela Lorin i pesma „Tetovaža“. Nevena smatra da je Švedska zasluženo pobedila, kao i da je ove godine bilo, možda jedno od najslabijih takmičenja.

– Ispratila sam finale. Dopala mi se Švedska pesma, To je njen stil i ne treba da zvuči kao neko drugi. Ona ima svoju interpretaciju koja je meni jako interesantna – smatra pevačica, koja se osvrnula i na svoje učešće na izboru za pesmu Evrovizije 2019. godine sa pesmom „Kruna“.

– Meni je bilo samo da se plasiram u finale, a kasnije kada sam nastupila u finalu, želela sam da se plasiram što bolje. Kada si tamo, na tim probama, stekneš ti taj utisak kako se kotiraš kod novinara i publike, ali onda možeš i da se iznenadiš u finalu. U mom slučaju se dogodilo, da zemlje koje su mi dale najveći broj poena u polufinalu, u finalu mi nisu dale nijedan bod, ali to je tipično za Evroviziju. Ono  što je meni bitno posle svega toga je da predstaviš svoju zemlju na najbolji mogući način, ne samo na toj sceni, već i  da pesma ostane, a mislim da je „Kruna“ najzastupljenija na dečijim takmičenjima i zbog toga mi je srce puno – dodala je Nevena i objašnjava da na Evroviziji ima svega.

– Ove godine mi je bilo najslabije. Finac mi se nije dopao, Italija i Francuska su imale zanimljive nastupe, ali je Švedska bila ubedljivo najbolja. Malo ima pesama, ali ne mogu da kažem da nisu izvođači spremni, jako su profesionalni svi – kaže Nevena koja našeg predstavnika nije komentarisala, ali smatra da je veliki uspeh to, što se plasirao u finale.

– Sam plasman u finale je veliki uspeh. Ipak, za mene su ubedljivo naše najuspešnije i najbolje pesme na Evroviziji „Lane moje“ i „ Molitva“, kao i Jelena Tomašević i Konstrakta, koja je napravila pravi bum – zaključila je Nevena Božović u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare