15. Januara 2023.

Lagana salata sa slanutkom i celerom

Sastojci:

  • 2 konzerve slanutka od 400g
  • 2 stabljike celera narezane na kockice
  • 1 ljutika nasjeckana na kockice

Preliv

  • 2 kašike tahinija
  • ½ limunove korice i soka
  • ¼ šolje grčkog jogurta (ili alternativa na biljnoj bazi)
  • 1 kašika dižon senfa
  • 2 kašike sjeckanog kopra

Priprema:

Isperi slanutak i ocijedi svu tečnost, ali oko 2 kašike tečnosti sačuvaj u limenkama.

Zajedno izgnječi i pomiješaj slanutak i tekućinu iz konzerve u velikoj posudi. Slanutak možeš zgnječiti koliko god želiš, u zavisnosti od konzistencije koju voliš u salati.

Dodaj nasjeckani celer i ljutiku pa sve sjedini.

Napravi preliv tako što ćeš pomiješati grčki jogurt (ili alternativu na biljnoj bazi), tahini, limunovu koricu i sok, so, biber i dijon senf. Želiš da imaš na kraju glatki, tečni preliv.

Pomiješaj mješavinu slanutka sa dresingom i dobro promiješaj, dok se sve ne sjedini.

Posluži na svom omiljenom hljebu.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare