18. Aprila 2024.

Lada Niva Travel je dobila novi multimedijalni sistem EnjoY Pro

Standardni multimedijalni sistem pojavio se u Nivi još 2019. godine, kada se još uvek proizvodila pod znakom američkog Chevroleta. Kao što smo više puta navodili, model na platformi Windows CE je sačuvan i nakon što se Chevy povukao iz „tamnog vilajeta“ zvanog Ruska Federacija (u očima političkog Zapada, da nas ne napadate bespotrebno), model je nastavio da živi vrativši se pod znak Lade.

Nazvan je Niva Travel i sa gore pomenutim multimedijalnim sistemom je i dalje u prodaji. Ali, sada je AVTOVAZ za Nivu prilagodio moderniji medijski sistem EnjoY Pro, koji je od 2021. poznat u modelima Vesta i Granta.

Nažalost, prelazak na novi uređaj nije uticao na unutrašnjost Nive: telo sa ekranom od sedam inča koji viri iznad prednjeg panela je zadržano (međutim, ista dijagonala se nalazi u Granti i „srednjim“ varijantama Veste).

Međutim, sam ekran je nov – kapacitivni umesto prethodnog otpornog, sa funkcijom multi-touch i povećanom rezolucijom (1024×600 umesto 640×400). Performanse procesora su desetostruko povećane, a kapacitet RAM-a osam puta. Povećan je broj zvučnika (četiri umesto dva), a ugrađen je i mikrofon za poništavanje buke. Medijski sistem ima operativni sistem Android, funkciju ažuriranja preko mreže i ugrađene usluge Yandex.

Cene Niva sa sa savremenim medijskim sistemom biće naknadno objavljene. Prethodna glavna jedinica je instalirana na SUV u nivoima opreme u Luxe, Black i KHL; takvi automobili koštaju najmanje 14,3 hiljada evra.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare